O RESTORANU

CHEF

À LA CARTE MENU

NAGRADE

VINSKA KARTA

VINSKA KARTA

OLEANDER TERASA

NEDJELJNI BRUNCH

Zinfandel's restoran

Restoran Zinfandel's dojmljiv je i otmjen prostor, kompletno obnovljen 2004. godine kada i hotel Esplanade Zagreb u sklopu kojeg se nalazi. Njegovo jedinstveno ozračje te kuhinja koja kombinira vrhunske domaće namirnice i okuse iz cijelog svijeta jamstvo su gastronomskog užitka u samom srcu Zagreba.

Ime je dobio po sorti grožđa zinfandel, koja je početkom 19. stoljeća prenesena iz Dalmacije u SAD. Pod imenom zinfandal, sorta kaštelanski crljenak izvezena je iz bečkog Carskog državnog rasadnika u SAD, gdje i danas bilježi veliku popularnost. Tako da je to vino simbol isprepletenosti kultura koje se susreću u kuhinji restorana Zinfandel's. Vinova loza ujedno je i zaštitni znak restorana, a 2013. godine poznati hrvatski vinar g. Vlado Krauthaker darovao je hotelu i restoranu nekoliko loza zinfandelsa koje danas osoblje pažljivo njeguje u vrtu Oleander terase.
RADNO VRIJEME
06:30 - 23:00 (pon - ned) 

KONTAKT
T. +385 (0)1 4566 644
F. +385 (0)1 4566 050
E. [email protected]

Zinfandel's RestaurantZinfandel's Restaurant A la Carte MenuZinfandel's Restaurant AwardsZinfandel's Restaurant SommelierZinfandel's Restaurant Wine ListZinfandel's Restaurant TerraceZinfandel's Restaurant Sunday Lunch